Til nærstående

Som pårørende til personer utsatt for seksuelle overgrep kan du ha mange spørsmål, erfaringer og følelser som du har behov for å snakke om. Vi har kunnskap og erfaring til å hjelpe deg, enten du er forelder, annet familiemedlem, partner eller venn.

Vi forstår at folk er forskjellige og har ulike behov. Vi samarbeider på tvers av våre sentre og andre hjelpetilbud for å gi et tverrfaglig og helhetlig tilbud til alle som kommer hit.

Vi prøver å være tilgjengelige for alle som har behov for råd, veiledning og støtte. Alle ansatte har taushetsplikt. Gi beskjed dersom du ønsker tilrettelegging, tolk eller andre tilpassede tilbud. Dette gjelder også om det er vanskelig for deg å komme til ett av våre kontorer.

 

Enesamtaler

I enesamtalene får du snakke med en faglig veileder ved senteret som har kunnskap om seksuelle overgrep og traumer. I første samtale vil vi fortelle deg litt om hvordan vi jobber og hva vi kan hjelpe til med. Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å fortelle. Å komme til samtale er helt uforpliktende. Dette innebærer at du har mulighet for videre oppfølging, men at du også kan avslutte når du selv ønsker.

kulli-kittus-KQfxVDHGCUg-unsplash